Varškės pyragas su džiovintomis šilauogėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Varškės pyragas su džiovintomis šilauogėmis

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Varškė Pagal skonį
  • Kiaušinio baltymas 2 vnt
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Šilauogės 200 g
  • Vanilinis cukrus 1 vnt

Eiga

  1. Sviestas (margarinas) ištrinamas su cukrumi, sudedami tryniai, ir viskas gerai išmaišoma. Kepimo milteliai sumaišomi su miltais ir įsijojami į tešlą. Gerai išmaišoma.
  2. Varškė ištrinama su cukrumi, į ją suberiamas vanilinis cukrus, džiovintos šilauogės, iki standžių putų išplakti baltymai. Viskas atsargiai išmaišoma.
  3. Iš 2/3 tešlos iškočiojamas lakštas, kuriuo išklojama paruoštos skardos ar formos dugnas bei kraštai.
  4. Ant jo sudedamas įdaras, kuris aptarkuojamas ar aptrupinamas likusia tešla.
  5. Pyragas kepamas 25 min. iki 180-200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje

Panašūs receptai