Varškės pyragas su džiovintomis šilauogėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Varškės pyragas su džiovintomis šilauogėmis
Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus Pagal skonį
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Varškė Pagal skonį
- Kiaušinio baltymas 2 vnt
- Cukrus 2 stiklinė (-ės)
- Šilauogės 200 g
- Vanilinis cukrus 1 vnt
Eiga
- Sviestas (margarinas) ištrinamas su cukrumi, sudedami tryniai, ir viskas gerai išmaišoma. Kepimo milteliai sumaišomi su miltais ir įsijojami į tešlą. Gerai išmaišoma.
- Varškė ištrinama su cukrumi, į ją suberiamas vanilinis cukrus, džiovintos šilauogės, iki standžių putų išplakti baltymai. Viskas atsargiai išmaišoma.
- Iš 2/3 tešlos iškočiojamas lakštas, kuriuo išklojama paruoštos skardos ar formos dugnas bei kraštai.
- Ant jo sudedamas įdaras, kuris aptarkuojamas ar aptrupinamas likusia tešla.
- Pyragas kepamas 25 min. iki 180-200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje