Varškės pyragas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Skanaus varškės pyrago receptas. 

Ingredientai

  • Sviestas 150 g
  • Cukrus 200 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Citrinos žievelė Pagal skonį
  • Varškė 250 g
  • Miltai 500 g
  • Kepimo milteliai 1 pakuotė (-ės)
  • Romas 2 šaukštas (-ai)
  • Razinos 125 g
  • Margarinas Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaušinius su cukrumi ir sviestu (arba margarinu) gerai išplakti. Į gautą masę sudėti varškę ir tarkuotas citrinų žieveles, viską permaišyti. Tuomet supilti romą, suberti miltus, kepimo miltelius, razinas ir viską gerai sumaišyti. Tešlą išminkyti kaip vyniotinio formos ir įdėti į riebalais teptą kepimo formą. Vėliau viską pašauti į įkaitintą (maždaug 175 laipsnių temperatūros) orkaitę ir apie vieną valandą kepti.
  2. Iškepusį dar šiltą pyragą ištepti lydytu sviestu ir apiberti cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!