Varškės pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Skanaus varškės pyrago receptas.
Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Citrinos žievelė Pagal skonį
- Varškė 250 g
- Miltai 500 g
- Kepimo milteliai 1 pakuotė (-ės)
- Romas 2 šaukštas (-ai)
- Razinos 125 g
- Margarinas Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinius su cukrumi ir sviestu (arba margarinu) gerai išplakti. Į gautą masę sudėti varškę ir tarkuotas citrinų žieveles, viską permaišyti. Tuomet supilti romą, suberti miltus, kepimo miltelius, razinas ir viską gerai sumaišyti. Tešlą išminkyti kaip vyniotinio formos ir įdėti į riebalais teptą kepimo formą. Vėliau viską pašauti į įkaitintą (maždaug 175 laipsnių temperatūros) orkaitę ir apie vieną valandą kepti.
- Iškepusį dar šiltą pyragą ištepti lydytu sviestu ir apiberti cukrumi.