Varškės pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Varškės pyragas.
Ingredientai
- Varškė 400 g
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Lazdyno riešutai Pagal skonį
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 200 g
Eiga
- Ištirpiname sviestą, kai ataušta – įmušti kiaušinį, supilt cukrų ir gerai išsukti, kol ištirps cukrus. Dėti kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir gerai išmaišyti. Tešlą padalint į 2 dalis, sudėt į maišelį ir įdėti į šaldiklį. Vieną dalį tešlos sutarkuoti arba iškloti ant skardos ir kepti 15 min.
- Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5-7 min. Tada užberti sutarkuotą kitą tešlos dalį su riešutais.
- Aš, paprastai, riešutus arba vaisius įmaišau į varškės masę. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti 25-30 min, 180 laipsnių temperatūroje. Palikti pyragą atvėsti ir pora valandų palaikyti šaltai, tada galima patiekti.