Varškės pyragas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Varškės pyragas.

Ingredientai

  • Varškė 400 g
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 200 g

Eiga

  1. Ištirpiname sviestą, kai ataušta – įmušti kiaušinį, supilt cukrų ir gerai išsukti, kol ištirps cukrus. Dėti kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir gerai išmaišyti. Tešlą padalint į 2 dalis, sudėt į maišelį ir įdėti į šaldiklį. Vieną dalį tešlos sutarkuoti arba iškloti ant skardos ir kepti 15 min.
  2. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5-7 min. Tada užberti sutarkuotą kitą tešlos dalį su riešutais.
  3. Aš, paprastai, riešutus arba vaisius įmaišau į varškės masę. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti 25-30 min, 180 laipsnių temperatūroje. Palikti pyragą atvėsti ir pora valandų palaikyti šaltai, tada galima patiekti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!