Varškės pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Jis bus nuostabiai minkštutis, tirpstantis, puikus.
Ingredientai
- Vanilinis pudingas 1 pakuotė (-ės)
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Varškė 750 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Margarinas 175 g
- Cukrus 300 g
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 250 g
- Vanilės ekstraktas Pagal skonį
Eiga
- Iš pieno ir pudingo miltelių išverdame pudingą pagal instrukcijas ant pokelio ir paliekame atvėsti. Tuo metu padarome tešlą: į kombainą suberiame miltus, 1 kiaušinį, margariną, 100 g cukraus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome. Gaunasi trupiniai, tuos trupinius suberiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, gražiai išskirstome suformuodami kraštelius. Paruošiame įdarą: į kombainą sumetame varškę, likusį cukrų, 2 kiaušinius, krakmolą, vanilės esenciją, viską gerai išsukame. Tada atsargiai šaukštu įmaišome atvėsusį pudingą. Pilame ant tešlos, išlyginame paviršių ir kepame apie 1-1,5 val. 180 laipsnių orkaitėje. Jei viršus per daug ruduos, pridengiame folija. Jau iškepęs vis dar bus toks šiek tiek liulantis, tačiau atvėsęs sustings.