Varškės kremo tortas su braškėmis
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 16, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Labai skanus ir gražiai bei skaniai atrodantis tortas su braškėmis, kuris prabangiai atrodys tiek ant gimtadieninio stalo, tiek šventiškų savaitgalio pietų metu.
Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt
- Cukrus 150 g
- Miltai 130 g
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Želė 1 vnt
- Braškės 400 g
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Grietinėlė 400 g
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Varškė 100 g
- Želatina 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą (kiaušinio trynius išsukame su cukrumi, įmaišome miltus, su 1 šaukštu acto nugesintą sodą ir standžiai išplaktus baltymus) ir iškepame biskvitą iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepame, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis bus sausas).
- Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 dalis. Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusią stingti braškių želė. Keletą minučių palaikome šaltai, kol dar labiau apstings želė.
- Paruošiame varškės kremą: suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
- Dedame antrą biskvito lakštą ir pusę baltojo kremo. Po to vėl biskvitą. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Torto paviršių sulyginame ir apie pusvalandį laikome šaltai.
- Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, (galima tortą aptepti dar sviestiniu kremu ir apibarstyti kokosų drožlėmis), o viršų papuošiame braškėmis - kad braškės blizgėtų, jas suvilgome tortų želė.
- Skanaus:)