Varškės kremo tortas su braškėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai skanus ir gražiai bei skaniai atrodantis tortas su braškėmis, kuris prabangiai atrodys tiek ant gimtadieninio stalo, tiek šventiškų savaitgalio pietų metu. 

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 150 g
  • Miltai 130 g
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Želė 1 vnt
  • Braškės 400 g
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Grietinėlė 400 g
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Varškė 100 g
  • Želatina 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą (kiaušinio trynius išsukame su cukrumi, įmaišome miltus, su 1 šaukštu acto nugesintą sodą ir standžiai išplaktus baltymus) ir iškepame biskvitą iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepame, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis bus sausas).
  2. Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 dalis. Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusią stingti braškių želė. Keletą minučių palaikome šaltai, kol dar labiau apstings želė.
  3. Paruošiame varškės kremą: suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
  4. Dedame antrą biskvito lakštą ir pusę baltojo kremo. Po to vėl biskvitą. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Torto paviršių sulyginame ir apie pusvalandį laikome šaltai.
  5. Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, (galima tortą aptepti dar sviestiniu kremu ir apibarstyti kokosų drožlėmis), o viršų papuošiame braškėmis - kad braškės blizgėtų, jas suvilgome tortų želė.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai