Varškės ir aguonų pyragas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingo skonio, minkštutis varškės ir aguonų pyragas.
Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Cukrus 180 g
- Jogurtas 150 g
- Miltai 4 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kakava 1 šaukštas (-ai)
- Varškė 500 g
- Citrinų sultys 2 šaukštas (-ai)
- Krakmolas 2 šaukštas (-ai)
- Aguonos 150 g
- Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Migdolai kapoti 10 g
Eiga
- Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Berkite miltų tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo.
- Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų.
- Tešla turi gautis gana kieta. Varškės įdarui sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
- Kepimo skardą ištepti sviestu. Supilkite visą šviesią tešlą. Supilkite pusę varškės masės.
- Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus.
- Supilkite likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų.
- Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis.
- Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min.
- Skanaus!