Varškės ir aguonų pyragas

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingo skonio, minkštutis varškės ir aguonų pyragas.

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Cukrus 180 g
  • Jogurtas 150 g
  • Miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kakava 1 šaukštas (-ai)
  • Varškė 500 g
  • Citrinų sultys 2 šaukštas (-ai)
  • Krakmolas 2 šaukštas (-ai)
  • Aguonos 150 g
  • Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Migdolai kapoti 10 g

Eiga

  1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  2. Berkite miltų tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo.
  3. Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų.
  4. Tešla turi gautis gana kieta. Varškės įdarui sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
  5. Kepimo skardą ištepti sviestu. Supilkite visą šviesią tešlą. Supilkite pusę varškės masės.
  6. Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus.
  7. Supilkite likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų.
  8. Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis.
  9. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min.
  10. Skanaus!

Panašūs receptai