Varškės desertas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Varškė 200 g
- Natūralus jogurtas 200 g
- Grietinėlė 200 g
- Cukrus 100 g
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Želatina 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Apelsinai 5 vnt
Eiga
- Išbrinkintą ir ištirpintą 1 a. š. želatinos supilti į apelsinų sultis. Apelsininę žėlė išpilstyti į formeles ir pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Kol stingsta apelsininė žėlė, paruošiamas varškės kremas.
- Išbrinkinti ir ištirpinti 2 a. š. želatinos. Varškę pertrinti per sietelį, įpilti jogurtą, suberti cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti. Grietinėlę gerai išplakti. Į varškės masę supilti želatiną, išmaišyti. Įdėti išplaktą grietinėlę ir viską dar kartą palengva išmaišyti.
- Sustingusią apelsininę žėlę pabarstyti želatina (tam, kad skirtingi žėlė sluoksniai suliptų), tuomet užpilti varškės kremą. Pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų.