Varškės apkepas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Sklinda gandai, kad šį apkepą valgo net tie, kurie nemėgsta varškės.

Ingredientai

  • Varškė 750 g
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Sviestas 50 g
  • Cukrus 6 šaukštas (-ai)
  • Manai 6 šaukštas (-ai)
  • Pienas 100 ml
  • Cukraus pudra Pagal skonį

Eiga

  1. Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame mirkti 15 - 20 min., kol išbrinks.
  2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Varškę sumaišome su tryniais, cukrumi ir sviestu. Įdedame išbrinkusias manų kruopas.
  3. Kiaušinių baltymus išplakame, atsargiai sumaišome su varške. Paruoštą masę supilame į kepimo formą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
  4. P. S. Jeigu varškės apkepą kepate silikoninėje formoje, tada formos niekuo netepkite. Jei kepimui naudojama metalinė ar stiklinė forma, ją reikia ištepti sviestu arba aliejumi, pabarstyti maltais džiūvesėliais.
  5. Prieš patiekdami, galime pabarstyti cukraus pudra. Valgome su grietine.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai