Varškės apkepas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Sklinda gandai, kad šį apkepą valgo net tie, kurie nemėgsta varškės.
Ingredientai
- Varškė 750 g
- Kiaušiniai 6 vnt
- Sviestas 50 g
- Cukrus 6 šaukštas (-ai)
- Manai 6 šaukštas (-ai)
- Pienas 100 ml
- Cukraus pudra Pagal skonį
Eiga
- Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame mirkti 15 - 20 min., kol išbrinks.
- Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Varškę sumaišome su tryniais, cukrumi ir sviestu. Įdedame išbrinkusias manų kruopas.
- Kiaušinių baltymus išplakame, atsargiai sumaišome su varške. Paruoštą masę supilame į kepimo formą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
- P. S. Jeigu varškės apkepą kepate silikoninėje formoje, tada formos niekuo netepkite. Jei kepimui naudojama metalinė ar stiklinė forma, ją reikia ištepti sviestu arba aliejumi, pabarstyti maltais džiūvesėliais.
- Prieš patiekdami, galime pabarstyti cukraus pudra. Valgome su grietine.
- Skanaus:)