Varškėčiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs naminiai varškėtukai, primenantys vaikystę ir pietus pas močiutę.
Ingredientai
- Varškė 400 g
- Kiaušiniai 6 vnt
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Džiuvesėliai 2 vnt
Eiga
- Šviežią varškę ištrinti su kiaušiniais (įmušti po vieną) ir grietinė, pasūdyti, įberti miltų ir išminkyti purią tešlą.
- Iškočioti storokas juosteles, supjaustyti įstrižai ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį. Užvirti, kai tik varškėčiai iškils į vandens paviršių - nukošti ir užpylti iki geltonumo pakaitintu sviestu.
- Skanaus!