Varškėčiai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardūs naminiai varškėtukai, primenantys vaikystę ir pietus pas močiutę.

Ingredientai

  • Varškė 400 g
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Džiuvesėliai 2 vnt

Eiga

  1. Šviežią varškę ištrinti su kiaušiniais (įmušti po vieną) ir grietinė, pasūdyti, įberti miltų ir išminkyti purią tešlą.
  2. Iškočioti storokas juosteles, supjaustyti įstrižai ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį. Užvirti, kai tik varškėčiai iškils į vandens paviršių - nukošti ir užpylti iki geltonumo pakaitintu sviestu.
  3. Skanaus!

Panašūs receptai