Varške įdaryti makaronai

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šie makaronai puikiai tiks ne tik makaronų mėgėjams, tačiau ir nustebinti svečius. Nes atrodo tikrai gražiai. Ak, kiek nuostabių dalykų visgi galima padaryti su makaronais! Linkime skanaus!

Ingredientai

  • Makaronai 300 g
  • Varškė 200 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Pomidorai 400 g
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Rudasis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Pridengusi folija, kepkite 180 0C karštumo orkaitėje apie 8 minutes.
  2. Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais. Skanaus!

Panašūs receptai