Vaniliniai ledai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gaivūs vaniliniai ledai, kuriuos lengvai paruošite namie be jokių specialių prietaisų.

Ingredientai

  • Vanilės ekstraktas 2 šaukštas (-ai)
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Riebi grietinėlė 500 ml
  • Druska 1 žiupsnelis

Eiga

  1. Gerai sumaišykite kondensuotą pieną, druską ir vanilę, kad taptų tiršta, vientisa masė.
  2. Grietinėlę išplakite (turi susidaryti tvirti kauburėliai, tačiau neperplakite). Apie pusę plaktos grietinėlės lengvai įmaišykite į vanilės mišinį. Tada šį mišinį įmaišykite į likusią grietinėlę.
  3. Supilkite ledus į indą (geriausiai tinka duonos kepimo forma), uždenkite ir šaldykite kameroje. Po dviejų valandų į ledus galite papildomai įmaišyti pageidaujamų priedų (sausainių gabaliukų, šokolado, citrusinių vaisių žievelių ir kt.). Po to dar šaldykite apie 3 val., kol ledai tampa tvirti.

Panašūs receptai