Vamzdeliniai makaronai su varškės ir špinatų įdaru
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val.
Cannelloni makaronai su varške, sūriu ir špinatais. Lengvas, paprastas ir be galo skanus patiekalas.
Ingredientai
- Varškė 400 g
- Špinatai 300 g
- Konservuoti pomidorai 800 g
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Džiovintas raudonėlis 1 šaukštas (-ai)
- Muškato riešutas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Fermentinis sūris 150 g
- Mocarela sūris 200 g
- Grietinė 500 g
- Cannelloni lakštai 1 pakuotė (-ės)
Eiga
- Puode ištirpiname sviestą, įpilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame vieną supjaustytą česnaką, raudonėlį ir muskatą. Kepiname apie minutę.
- Tuomet po truputį dedame špinatus (jie karštyje greit praras savo tūrį, todėl nesibaiminkite – špinatai į puodą tilps be problemų). Vis maišydami kepiname apie 5 min., tada nuimame nuo ugnies, sudedame į dubenį ir leidžiame ataušti.
- Keptuvę grąžiname ant ugnies, įpilame dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberiame likusį česnaką, supilame abi skardines smulkintų konservuotų pomidorų. Į vieną iš skardinių pripilame vandens ir supilame į puodą. Įberiame druskos, pipirų, užviriname ir leidžiame pavirti apie 10 min. Nuimame nuo ugnies.
- Špinatus nusunkiame, tačiau skysčio neišpilame. Špinatus susmulkiname, sumaišome su nusunktu skysčiu, įmaišome varškę, tarkuotą sūrį, druską, pipirus, cukrų. Masę sudedame į plastikinį maišelį (nukerpame jo galiuką) - jį naudosime tarsi švirkštą makaronams užpildyti.
- „Cannelloni“ makaronus užpildome varškės ir špinatų mase. Makaronų virti paprastai nereikia, tačiau perskaitykite nurodymus ant pakuotės.
- Į kepimo indą (jis turėtų būti tokio dydžio, kad tilptų visi 16 užpildytų makaronų; makaronai turi gulėti vienas šalia kito, todėl nenaudojame per didelio indo) supilame pusę pomidorų masės. Ant jos sudėliojame makaronus ir juos užpilame likusia mase.
- Nedideliame inde sumaišome grietinę su sūriu, įdedame šiek tiek druskos ir maltų pipirų, įpilame šaukštą vandens. Šia mase padengiame įdarytus makaronus.
- Jei naudojate mocarelos ar kitą sūrį – užbarstome ant makaronų.
- Viską pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 - 25 min.
- Skanaus:)