Vamzdeliniai makaronai su varškės ir špinatų įdaru

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val.

Cannelloni makaronai su varške, sūriu ir špinatais. Lengvas, paprastas ir be galo skanus patiekalas.

Ingredientai

  • Varškė 400 g
  • Špinatai 300 g
  • Konservuoti pomidorai 800 g
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Džiovintas raudonėlis 1 šaukštas (-ai)
  • Muškato riešutas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Fermentinis sūris 150 g
  • Mocarela sūris 200 g
  • Grietinė 500 g
  • Cannelloni lakštai 1 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Puode ištirpiname sviestą, įpilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame vieną supjaustytą česnaką, raudonėlį ir muskatą. Kepiname apie minutę.
  2. Tuomet po truputį dedame špinatus (jie karštyje greit praras savo tūrį, todėl nesibaiminkite – špinatai į puodą tilps be problemų). Vis maišydami kepiname apie 5 min., tada nuimame nuo ugnies, sudedame į dubenį ir leidžiame ataušti.
  3. Keptuvę grąžiname ant ugnies, įpilame dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberiame likusį česnaką, supilame abi skardines smulkintų konservuotų pomidorų. Į vieną iš skardinių pripilame vandens ir supilame į puodą. Įberiame druskos, pipirų, užviriname ir leidžiame pavirti apie 10 min. Nuimame nuo ugnies.
  4. Špinatus nusunkiame, tačiau skysčio neišpilame. Špinatus susmulkiname, sumaišome su nusunktu skysčiu, įmaišome varškę, tarkuotą sūrį, druską, pipirus, cukrų. Masę sudedame į plastikinį maišelį (nukerpame jo galiuką) - jį naudosime tarsi švirkštą makaronams užpildyti.
  5. „Cannelloni“ makaronus užpildome varškės ir špinatų mase. Makaronų virti paprastai nereikia, tačiau perskaitykite nurodymus ant pakuotės.
  6. Į kepimo indą (jis turėtų būti tokio dydžio, kad tilptų visi 16 užpildytų makaronų; makaronai turi gulėti vienas šalia kito, todėl nenaudojame per didelio indo) supilame pusę pomidorų masės. Ant jos sudėliojame makaronus ir juos užpilame likusia mase.
  7. Nedideliame inde sumaišome grietinę su sūriu, įdedame šiek tiek druskos ir maltų pipirų, įpilame šaukštą vandens. Šia mase padengiame įdarytus makaronus.
  8. Jei naudojate mocarelos ar kitą sūrį – užbarstome ant makaronų.
  9. Viską pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 - 25 min.
  10. Skanaus:)

Panašūs receptai