Valentino dienos pica

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Palepinkime savo brangiausiuosius ypatinga pica.

Ingredientai

  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Miltai 350 g
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska 4 g
  • Sausos mielės 5 g
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Sūris 150 g
  • Pomidorai 4 vnt
  • Pomidorų padažas 50 ml
  • Kumpis 100 g
  • Špinatai 50 g

Eiga

  1. Į nedidelį dubenį supilti šiltą pieną, suberti mieles ir cukrų;
  2. Į didelį dubenį suberti sijotus miltus ir druską. Per vidurį padaryti įdubimą ir supilti pieną su mielėmis bei aliejų;
  3. Rankomis gerai išminkyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turėtų būti elastinga;
  4. Nedideliu aliejaus kiekiu ištepti dubenį, įdėti išminkytą tešlą, uždengti rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikti pastovėti šiltoje vietoje, kad tešla padvigubėtų;
  5. Tešlai iškilus tepti pomidorų pastą, gausiai apibarstyti tarkuotu sūriu, pjaustytus pomidorus, smulkintą kumpį ir šauti į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti apie 25 min.;
  6. Picai iškepus apibarstyti nuplauta ir nusausinta rukola ar špinatais.

Panašūs receptai