Valentino dienos pica
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Palepinkime savo brangiausiuosius ypatinga pica.
Ingredientai
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 350 g
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Druska 4 g
- Sausos mielės 5 g
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Sūris 150 g
- Pomidorai 4 vnt
- Pomidorų padažas 50 ml
- Kumpis 100 g
- Špinatai 50 g
Eiga
- Į nedidelį dubenį supilti šiltą pieną, suberti mieles ir cukrų;
- Į didelį dubenį suberti sijotus miltus ir druską. Per vidurį padaryti įdubimą ir supilti pieną su mielėmis bei aliejų;
- Rankomis gerai išminkyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turėtų būti elastinga;
- Nedideliu aliejaus kiekiu ištepti dubenį, įdėti išminkytą tešlą, uždengti rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikti pastovėti šiltoje vietoje, kad tešla padvigubėtų;
- Tešlai iškilus tepti pomidorų pastą, gausiai apibarstyti tarkuotu sūriu, pjaustytus pomidorus, smulkintą kumpį ir šauti į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti apie 25 min.;
- Picai iškepus apibarstyti nuplauta ir nusausinta rukola ar špinatais.