Vafliai - širdelės

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabiai skanūs vafliai-širdelės su vaniliniu ir šokoladiniu padažu. Puikiai tinka pusryčiams arba vietoj deserto. Galima pirštus apsilaižyti, koks skonis:) 

Ingredientai

  • Miltai 250 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Sviestas 50 g
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Lašiniai Pagal skonį
  • Pienas 1.5 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Cukrus 1/2 stiklinė (-ės)
  • Kvietiniai miltai 1 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Juodasis šokoladas 50 g
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Sviestą gerai ištriname iki purumo. Po vieną, visą laiką sukant, sudedame trynius, įberiame druskos. Pamažu, sukant supilame pieną (grietinėlę), suberiame miltus ir vanilinį cukrų. Paskiausiai įmaišome iki standžių putų išplaktus baltymus.
  2. Vaflinę keptuvę gerai įkaitiname ir patepame lašiniais. Įpylus tešlos, keptuvę uždarome ir kepame, kol vafliai gražiai pagelsta ir išsausėja: kiekvieną pusę kepame maždaug po 3-5 min.
  3. Kad vafliai būtų sausi ir traškūs, išimtus iš keptuvės juos reikia viena eile sudėti ant skardos ir trumpai padžiovinti įkaitintoje orkaitėje.
  4. Patiekiant ant stalo, vaflius apibarstome cukrumi. Juos galima valgyti su saldžiarūgšte uogiene bei saldžiu vaniliniu ar šokoladiniu padažu.
  5. Vanilinis padažas: Trynius gerai ištriname su cukrumi, maišant suberiame miltus. Pieną užviriname, truputį atvėsiname ir plona srovele, visą laiką maišant, supilame ištrintus trynius. Nenustojant maišyti ir toliau kaitiname, bet neužviriname. Galiausiai suberiame vanilinį cukrų ir gerai išmaišome.
  6. Šokoladinis padažas: Trynius ištriname su cukrumi iki purios konsistencijos. Šokoladą ištirpiname karštame piene, šiek tiek atvėsiname ir sumaišome su tryniais bei sviestu. Padažą laikome karšto vandens vonelėje, kad ant viršaus nesusidarytų plutelė.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai