Vafliai - širdelės su šilauogių uogiene
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šiais vafliais pradžiuginsite kiekvieną smaližių, o gardučiai traškūs vafliai visuomet primins vaikystę ir leis prisiminti gražiausius prisiminimus. Palepinkite save ir namiškius.
Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sviestas 50 g
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Sviestą ištrinkite iki purumo, sukant į jį sudėkite kiaušinio trynius, druską ir gerai išmaišykite.
- Supylę pieną, supilkite išsijotus miltus, suberkite vanilinį cukrų.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakite iki standžių putų, po to įdėkite trynius ir vėl suplakite. Supilkite į prieš tai gamintą masę.
- Vafliai kepami įkaitintoje ir lašinukais ar aliejumi pateptoje vaflinėje. Tam, kad vafliai būtų traškūs, iškepę vafliai keletą minučių padžiovinami iki 150 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.Skanaus. Patiekite su šilauogių uogiene.
- Skanaus!