Blynai su tunu ir saulėje džiovintais pomidorais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Užkepti blyneliai su tunu ir saulėje džiovintais pomidorais - labai labai skanu. Pasigaminkite ir pavaišinkite draugus:)
Ingredientai
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Tunas aliejuje 250 g
- Svogūnas 1 vnt
- Saulėje džiovintų pomidorų puselės 10 vnt
- Sviestas 30 g
- Fermentinis sūris 50 g
Eiga
- Maždaug aštuoniems blynams: stiklinę pieno, stiklinę miltų, 3 kiaušinius, žiupsnį druskos ir žiupsnį cukraus sumaišome ir pilame į įkaitintą keptuvę tiek masės, kiek reikia vienam blynui kepti. Taip kepame visus blynus (galbūt į masę reikės įdėti daugiau miltų ar pieno, tad žiūrėkite pagal situaciją).
- Tuno įdarui: į įkaitintą keptuvę sumetame svogūnus ir apkepiname juos aliejuje. Kai apkeps, dedame tuną ir pakepame apie septynias minutes. Pabaigoje suberiame prieskonius bei saulėje džiovintus pomidorus ir dar šiek tiek apkepiname. Jei norite, kad tunas būtų šlapesnis, galima įdėti porą šaukštų grietinės ir išmaišyti.
- Bešamelio padažui: puode ištirpiname sviestą, įdedame šaukštą miltų ir maišome, kol gausime tirštą masę.Tada supilame pieną ir dar pamaišome, kol padažas sutirštės. Pabaigoje suberiame tarkuotą sūrį ir druską, gerai išmaišome, kad sūris ištirptų.
- Maždaug po du šaukštus tuno masės dedame ant kiekvieno iškepto blyno ir suvyniojame. Taip susuktus blynus sudedame į kepimo skardą. Apipilame bešamelio padažu. Dar galime užberti ant viršaus saulėje džiovintų pomidorų gabaliukų ir tarkuoto sūrio.
- Kepame iki 200 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie dešimt minučių - kol apskrus sūris.
- Skanaus:)