Užgavėnių spurgelės
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 400 g
- Mielės 30 g
- Cukrus 1/2 stiklinė (-ės)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Citrinos žievelė Pagal skonį
- Migdolai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Degtinė 2 šaukštas (-ai)
- Aliejus 1/2 l
Eiga
- Pieną pašildyti ir su 1/3 receptūroje nurodytų miltų užmaišyti tešlą. Į ją sudėti nedideliame cukraus kiekyje ištrintas mieles. Pridengtą drobele tešlą padėti šiltai, kad pakiltų. Kol tešla kildinama, karšto vandens vonelėje ištrinti trynius su trupučiu druskos.
- Pakilusią tešlą gerai išplakti, sudėti į ją trynius, supilti degtinę, įsijoti likusius miltus ir viską gera išminkyti. Baigiant minkyti, supilti tirpintą sviestą, sudėti maltus migdolus, tarkuotą citrinų žievelę ir dar kartą pakildinti.
- Iš antrą kartą pakildintos tešlos formuoti graikiško riešuto dydžio spurgas. Sudėjus per atstumą vieną nuo kitos ant lentelės ar sviestu patepto pergamentinio popieriaus dar kartą pakildinti.
- Spurgas virti gerai įkaitintuose riebaluose. Verdant riebaluose, spurgos padidėja, todėl į virimo indą jų nereikėtų pridėti per daug, jos turi laisvi vartytis. Užgavėnių spurgelės išverda per 5 - 7 min.
- Išvirusias spurgeles graibštu išgriebti ir sudėti ant tinklelio, rėčio ar vienkartinio rankšluostėlio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Dar šiltas spurgeles apibarstyti miltiniu cukrumi.