Užgavėnių spurgelės

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 17, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 400 g
  • Mielės 30 g
  • Cukrus 1/2 stiklinė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Citrinos žievelė Pagal skonį
  • Migdolai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Degtinė 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 1/2 l

Eiga

  1. Pieną pašildyti ir su 1/3 receptūroje nurodytų miltų užmaišyti tešlą. Į ją sudėti nedideliame cukraus kiekyje ištrintas mieles. Pridengtą drobele tešlą padėti šiltai, kad pakiltų. Kol tešla kildinama, karšto vandens vonelėje ištrinti trynius su trupučiu druskos.
  2. Pakilusią tešlą gerai išplakti, sudėti į ją trynius, supilti degtinę, įsijoti likusius miltus ir viską gera išminkyti. Baigiant minkyti, supilti tirpintą sviestą, sudėti maltus migdolus, tarkuotą citrinų žievelę ir dar kartą pakildinti.
  3. Iš antrą kartą pakildintos tešlos formuoti graikiško riešuto dydžio spurgas. Sudėjus per atstumą vieną nuo kitos ant lentelės ar sviestu patepto pergamentinio popieriaus dar kartą pakildinti.
  4. Spurgas virti gerai įkaitintuose riebaluose. Verdant riebaluose, spurgos padidėja, todėl į virimo indą jų nereikėtų pridėti per daug, jos turi laisvi vartytis. Užgavėnių spurgelės išverda per 5 - 7 min.
  5. Išvirusias spurgeles graibštu išgriebti ir sudėti ant tinklelio, rėčio ar vienkartinio rankšluostėlio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Dar šiltas spurgeles apibarstyti miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!