Upėtakis su česnakiniu padažu

Pats paprasčiausias ir lengviausias upėtakio gaminimo būdas, kuris tikrai nenuvils.

Pats paprasčiausias ir lengviausias upėtakio gaminimo būdas, kuris tikrai nenuvils.

Ingredientai

Upėtakis 4 vnt
Bulvės 6 vnt
Grietinė 100 g
Česnakas 2 skiltelė (-ės)
Morkos 2 vnt
Svogūnas 1 vnt
Sviestas 70 g
Aliejus 5 šaukštas (-ai)
Druska, pipirai Pagal skonį
Lauro lapai 2 vnt
  • 1

    Pirmiausia reikia paruošti padažą: keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti išspaustas česnako skilteles, 2 min apkepinti, kad spėtų atsiskleisti aromatas. Įberti miltų, apkepinti ir supilti grietinėlę. Kai padažas sutirštės truputi įpilti vandens, įberti druskos, pipirų, sudėti lauro lapus. Kai padažas užvirs išjungti viryklę, keptuvę uždengti dangčiu;

  • 2

    Atskiroje keptuvėje apkepinti tarkuotą morką bet svogūną;

  • 3

    Bulves supjaustyti vidutinio storio griežinėliais, sudėti į kepimo indą, apibarstyti druską, pipirais, apšlakstyti aliejumi;

  • 4

    Ant paskleistų bulvių sudėti upėtakio gabalėlius, ant viršaus užberti apkepintas morkas su svogūnais, užpilti paruoštą padažą;

  • 5

    Kepti 40-45 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Lašiša su klevų sirupu 30min
Kepta lašiša 30min
Silkė su agurkų salotomis 5min
Kūčiukai 30min
Žuvies kotletai 5min