Upėtakis su česnakiniu padažu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Pats paprasčiausias ir lengviausias upėtakio gaminimo būdas, kuris tikrai nenuvils.

Ingredientai

  • Upėtakis 4 vnt
  • Bulvės 6 vnt
  • Grietinė 100 g
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Morkos 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Sviestas 70 g
  • Aliejus 5 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Lauro lapai 2 vnt

Eiga

  1. Pirmiausia reikia paruošti padažą: keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti išspaustas česnako skilteles, 2 min apkepinti, kad spėtų atsiskleisti aromatas. Įberti miltų, apkepinti ir supilti grietinėlę. Kai padažas sutirštės truputi įpilti vandens, įberti druskos, pipirų, sudėti lauro lapus. Kai padažas užvirs išjungti viryklę, keptuvę uždengti dangčiu;
  2. Atskiroje keptuvėje apkepinti tarkuotą morką bet svogūną;
  3. Bulves supjaustyti vidutinio storio griežinėliais, sudėti į kepimo indą, apibarstyti druską, pipirais, apšlakstyti aliejumi;
  4. Ant paskleistų bulvių sudėti upėtakio gabalėlius, ant viršaus užberti apkepintas morkas su svogūnais, užpilti paruoštą padažą;
  5. Kepti 40-45 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Panašūs receptai