Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs koldūnai su bulvių įdaru, patiekiami su grietine arba spirgučiais.
Ingredientai
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Actas 1 šaukštas (-ai)
- Miltai 400 g
- Bulvės 5 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Sviestas 20 g
- Fermentinis sūris 20 g
Eiga
- Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą, miltus beriant po truputį, kad nesigautų labai kieta tešla. Paruoštą tešlą palikti pastovėti maždaug 1 val.
- Išvirtas bulves sugrūsti. Įdėti smulkiai supjaustytą ir svieste apkeptą svogūną, stambiai sutarkuotą sūrį, įberti druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti.
- Iškočioti tešlą, išspausti apskritimus, uždėti po šaukštelį įdaro, užlenkti ir užspausti kraštelius.Paruoštus virtinius virti pasūdytame vandenyje apie 10-15 min.Virtinius pateikti su grietine, tirpintu sviestu arba spirgučiais.