Tuno salotos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šiandieną kilo idėja pasigaminti tuno salotų. Majonezas (nebent dėl skonio, kas be jo negali, tačiau majonezas yra nei kiek nenaudingas maistine prasme ir tik stipriai didinantis kaloringumą priedas).
Ingredientai
- Tunas aliejuje 1 skardinė (-ės)
- Pomidorai 2 vnt
- Agurkai 1 vnt
- Konservuoti kukurūzai 2 šaukštas (-ai)
- Juodosios alyvuogės 3 šaukštas (-ai)
- Salotų lapai Pagal skonį
- Kiaušiniai 2 g
- Petražolės Pagal skonį
- Majonezas 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Išverdame kiaušinius. Kol verda kiaušiniai, nuplautus salotų lapus suplėšome ir dedame į dubenį. Kadangi salotos bus spalvingos, galima naudoti permatomą indą. Bus ne tik skanu, bet ir gražu.
- Pomidorus supjaustome kubeliais, agurkus plonais griežinėliais ir dedame į dubenį ant salotų. Alyvuoges supjaustome griežinėliais arba dedame nepjaustytas, kaip labiau patinka.
- Suberiame kukurūzus. Viską šiek tiek pamaišome. Ant viršaus dedame tuną ir majonezo arba padažą pasigamintą pačių. Salotas papuošiame griežinėliais pjaustytais kiaušiniais bei petražolių lapeliais.
- Padažui: 0,5 citrinos sulčių, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus arba saulėgrąžų aliejaus, druskos ir pipirų (pagal skonį).
- Skanaus!