Trupinių pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai skanus ir nesudėtingas pyragas.
Ingredientai
- Miltai 400 g
- Lazdyno riešutai 100 g
- Razinos 50 g
- Sviestas 100 g
- Kondensuotas pienas 400 g
- Kiaušiniai 2 vnt
Eiga
- Kondensuotą pieną indelyje išvirkite, kaitinti reiktų apie 2 val. Kas kartą papildykite vandenį, kad indelis butų apsemtas. Išvirtą palikite atvėsti. Kondensuotą pieną pasiruošti geriausia iš vakaro.
- Į miltus muškite kiaušinius, dėkite sviestą ir gerai išminkykite. Kad tešla būtų puresnė, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Stambia trintuve tešlą sutarkuokite plonu sluoksniu ant paruoštos skardos. Kepkite 25 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
- Kepinį atvėsinkite ir sutrupinkite. Riešutus smulkiai sugrūskite. Į dubenį berkite riešutus, razinas, kepinio trupinius, supilkite kondensuotą pieną ir viską labai gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite pyragą (aš formavau 20 cm torto formoje, gavosi pilna forma). Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.