Trupininis rabarbarų pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Saldžiai rūgštus rabarbarų pyragas.
Ingredientai
- Rabarbarų 600 g
- Cukrus 200 g
- Miltai 300 g
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Cianamonas Pagal skonį
- Sviestas 200 g
Eiga
- Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais . Užpilti 150 g cukraus ir cinamono. Palikti pastovėti.
- Į dubenį suberti miltus ir likusį cukrų, vanilinį cukrų, sustingusį sviestą sutarkuoti su tarką. Sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti jau iki vientisos tešlos ir palikti pastovėti 30 min. šaldytuve.
- Dalį tešlos iškloti kepimo formą, likusią pasilikti trupiniams, kuriuos reikės barstyti ant pyrago viršaus.
- Suberti cukruotis rabarbarus.
- Likusią tešlos dalį pertarkuoti su tarka ir užbarstyti ant viršaus.
- Kepti 50 min. 170 laipsnių orkaitėje.