Trupininis rabarbarų pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 18, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Saldžiai rūgštus rabarbarų pyragas.

Ingredientai

  • Rabarbarų 600 g
  • Cukrus 200 g
  • Miltai 300 g
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Cianamonas Pagal skonį
  • Sviestas 200 g

Eiga

  1. Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais . Užpilti 150 g cukraus ir cinamono. Palikti pastovėti.
  2. Į dubenį suberti miltus ir likusį cukrų, vanilinį cukrų, sustingusį sviestą sutarkuoti su tarką. Sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti jau iki vientisos tešlos ir palikti pastovėti 30 min. šaldytuve.
  3. Dalį tešlos iškloti kepimo formą, likusią pasilikti trupiniams, kuriuos reikės barstyti ant pyrago viršaus.
  4. Suberti cukruotis rabarbarus.
  5. Likusią tešlos dalį pertarkuoti su tarka ir užbarstyti ant viršaus.
  6. Kepti 50 min. 170 laipsnių orkaitėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!