Trupininis pyragas su varške ir rabarbarais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Avižų dribsniai 2 stiklinė (-ės)
- Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Margarinas 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Soda Pagal skonį
- Varškė 500 g
- Cukrus 3 stiklinė (-ės)
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Rabarbarai 2 stiklinė (-ės)
- Braškės 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 40 x 30 x 2,5 cm dydžio kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi. Miltus, avižinius dribsnius, sviestą, druską ir sodą sumaišyti mikseriu ar tiesiog pirštais, kol susidarys trupiniai. Apie 4 puodelius gautų trupinių supilti į skardą ir prispausti.
- Varškę išplakti su cukrumi ir vanile, kol cukrus ištirps. Įmušti kiaušinius ir nedideliu greičiu išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti rabarbarus. Varškės masę lygiu sluoksniu supilti į skardą. Ant viršaus paskleisti likusius trupinius ir lengvai prispausti.Kepti 40 – 50 min., kol varškės masė sustandės. Ataušinti apie 30 min., o tada uždengti ir pašaldyti mažiausiai 3 val. P. S. puodelis - 237 ml. Kartu su rabarbarais įmaišiau ir puodelį supjaustytų braškių.