Trupininis pyragas su varške ir rabarbarais

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Avižų dribsniai 2 stiklinė (-ės)
  • Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Margarinas 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Soda Pagal skonį
  • Varškė 500 g
  • Cukrus 3 stiklinė (-ės)
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Rabarbarai 2 stiklinė (-ės)
  • Braškės 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 40 x 30 x 2,5 cm dydžio kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi. Miltus, avižinius dribsnius, sviestą, druską ir sodą sumaišyti mikseriu ar tiesiog pirštais, kol susidarys trupiniai. Apie 4 puodelius gautų trupinių supilti į skardą ir prispausti.
  2. Varškę išplakti su cukrumi ir vanile, kol cukrus ištirps. Įmušti kiaušinius ir nedideliu greičiu išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti rabarbarus. Varškės masę lygiu sluoksniu supilti į skardą. Ant viršaus paskleisti likusius trupinius ir lengvai prispausti.Kepti 40 – 50 min., kol varškės masė sustandės. Ataušinti apie 30 min., o tada uždengti ir pašaldyti mažiausiai 3 val. P. S. puodelis - 237 ml. Kartu su rabarbarais įmaišiau ir puodelį supjaustytų braškių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!