Troškinti vištienos skrandukai
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Šis patiekalas, deja, daugelio pamirštas nuo ,,močiutės laikų’’. O gaila ! Juo labiau dabar, kai mokame gaminti, naudodami alkoholinius gėrimus, kurie ne tik minkština mėsą, bet ir žymiai sutrumpina mūsų darbo laiką virtuvėje.
Ingredientai
- Vištų skrandukai 1 kg
- Svogūnas 2 vnt
- Vynas baltas 1 l
- Grietinėlė 200 ml
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Petražolės džiovintos Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Išvalytus skrandukus troškiname vyne, kol suminkštės (apie 1 val.). Šiuo atveju svarbu pasirinkti švelnaus skonio vyną, kitaip padažas gali gautis per rūgštus ar net kartokas.
- Kol troškinsis skrandukai, susmulkintus svogūnus pakepiname svieste ir sudedame į troškinį. Pasūdome, beriame prieskonius.
- Grietinėlę pilame prieš baigdami ir viską verdame tol, kol padažas bus norimo tirštumo.
- Patiekiame su virtomis bulvėmis.
- Skanaus:)