Troškinti kopūstai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Rauginti kopūstai 1 kg
- Vanduo 2 stiklinė (-ės)
- Džiovinti grybai Pagal skonį
- Aliejus 6 šaukštas (-ai)
- Svogūno roputės 1 vnt
- Kartieji pipirai 5 vnt
- Kvapieji pipirai 5 vnt
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Obuoliai Pagal skonį
- Pomidorai Pagal skonį
Eiga
- Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, kol praskaidrės. Jei kopūstai labai rūgštūs, juos galima nuplauti vandeniu ir, nuspaudus skystį, sudėti į kepintus svogūnus. Užpiltus sultiniu ar vandeniu kopūstus troškinti, kol suminkštėja. Jei skystis nugaruoja, galima pripilti karšto vandens.
- Kopūstams suminkštėjus, sudėti prieskonius, atskirai išvirtus ir juostelėms supjaustytus džiovintus grybus, jei reikia – pasūdyti. Baigiant troškinti, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
- Šviežius kopūstus troškinti pagardinant juos rūgščiais obuoliais, pomidorais.
- Troškintus kopūstus patiekti į stalą su virtomis neluptomis bulvėmis. Verdant su lupena bulves, kad jos nesutrūkinėtų, įberti žiupsnelį druskos.