Troškinta kiauliena

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Lengva paruošti ir labai gardu - pikantiško skonio kiauliena.

Ingredientai

  • Kiauliena 500 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Grietinė 150 g
  • Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome juostelėmis.
  2. Svogūnus supjaustome žiedais.
  3. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname kiaulieną iki auksinės spalvos.
  4. Sudedame pjaustytus svogūnus ir apkepiname kartu su mėsa.
  5. Suberiame miltus ir greitai išmaišome, kad nespėtų sušokti. Supilame sultinį, sumažiname ugnį, uždengiame dangtį ir troškiname apie 40 – 50 min.
  6. Tuomet įberiame druskos, pipirų, paprikos prieskonių ir išmaišome.
  7. Grietinę sumaišome su garstyčiomis ir užpilame ant mėsos.
  8. Išmaišome ir troškiname ant mažos ugnies, kol mėsa suminkštės (apie 30 min).
  9. Skanaus:)

Panašūs receptai