Troškinta kiauliena
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Lengva paruošti ir labai gardu - pikantiško skonio kiauliena.
Ingredientai
- Kiauliena 500 g
- Svogūnas 2 vnt
- Grietinė 150 g
- Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome juostelėmis.
- Svogūnus supjaustome žiedais.
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname kiaulieną iki auksinės spalvos.
- Sudedame pjaustytus svogūnus ir apkepiname kartu su mėsa.
- Suberiame miltus ir greitai išmaišome, kad nespėtų sušokti. Supilame sultinį, sumažiname ugnį, uždengiame dangtį ir troškiname apie 40 – 50 min.
- Tuomet įberiame druskos, pipirų, paprikos prieskonių ir išmaišome.
- Grietinę sumaišome su garstyčiomis ir užpilame ant mėsos.
- Išmaišome ir troškiname ant mažos ugnies, kol mėsa suminkštės (apie 30 min).
- Skanaus:)