Trinta žiedinių kopūstų ir morkų sriuba

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Sveika, gardi ir soti sriuba - kad skrandis būtų laimingas :) 

Ingredientai

  • Morka 5 vnt
  • Žiedinis kopūstas 500 g
  • Augalinis sultinys Pagal skonį
  • Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Augalinis pienas 500 ml
  • Pievagrybiai 2 vnt
  • Salieras Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Kalendra Pagal skonį
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Ciberžolė Pagal skonį
  • Kuminas Pagal skonį

Eiga

  1. Išverdame žiedinį kopūstą ir morkas daržovių ar grybų sultinyje.
  2. Kai išverdame, supilame pieną (jei trūksta, įpilame vandens) ir viską sutriname blenderiu.
  3. Išspaudžiame citrinos sultis, suberiame turimus prieskonius (cinamoną, ciberžolę, druską ir kuminą).
  4. Papuošimui: apkepiname keptuvėje susmulkintus pievagrybius ir salierą, pagardiname juos druska.
  5. Prieš patiekdami, pabarstome ant sriubos keptus pievagrybius su salieru ir galime truputį pridėti kalendros (kas mėgsta).
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai