Trinta pupelių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skani, soti pupelių sriuba su grietinėle.

Ingredientai

  • Taukai 2 šaukštas (-ai)
  • Poras 2 vnt
  • Česnakai 6 skiltelė (-ės)
  • Pupelės 400 g
  • Vištienos sultinys 1 l
  • Plakta grietinėlė 300 ml
  • Alyvuogių aliejus 80 ml
  • Ciabatta 150 g

Eiga

  1. Ant vidutinės ugnies ištirpinti taukus, sudėti pjaustytus porus, česnaką ir kepti kol suminkštės, apie 8-10 min,
  2. Sudėti pupeles, supilti sultinį ir užvirinti. Virti, kol pupelės gerai išvirs ( apie 45 min – 1 h ). Jei reikia, įpilti papildomai sultinio.
  3. Į keptuvę supilti aliejų, įkaitinti, sudėti ciabattą ir ją apskrudinti, kol taps auksinio atspalvio ( 2-4 minutes ). Nuimti nuo ugnies ir sudėti ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.
  4. Išvirusią sriubą sutrinti į vienalytę masę, įmaišyti grietinėlę. Patiekti užbėrus skrudintų duonos kubelių ir lengvai apšlaksčius aliejum,

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!