Trinta pupelių sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skani, soti pupelių sriuba su grietinėle.
Ingredientai
- Taukai 2 šaukštas (-ai)
- Poras 2 vnt
- Česnakai 6 skiltelė (-ės)
- Pupelės 400 g
- Vištienos sultinys 1 l
- Plakta grietinėlė 300 ml
- Alyvuogių aliejus 80 ml
- Ciabatta 150 g
Eiga
- Ant vidutinės ugnies ištirpinti taukus, sudėti pjaustytus porus, česnaką ir kepti kol suminkštės, apie 8-10 min,
- Sudėti pupeles, supilti sultinį ir užvirinti. Virti, kol pupelės gerai išvirs ( apie 45 min – 1 h ). Jei reikia, įpilti papildomai sultinio.
- Į keptuvę supilti aliejų, įkaitinti, sudėti ciabattą ir ją apskrudinti, kol taps auksinio atspalvio ( 2-4 minutes ). Nuimti nuo ugnies ir sudėti ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.
- Išvirusią sriubą sutrinti į vienalytę masę, įmaišyti grietinėlę. Patiekti užbėrus skrudintų duonos kubelių ir lengvai apšlaksčius aliejum,