Trinta pievagrybių sriuba
#grybųsriuba #paprastossriubos #pievagrybiųsriuba #sriubos #sriubosdiena #sriubosreceptai #trintapievagrybiųsriuba #trintasriuba #vegetariškipatiekalai
Labai paprasta, tačiau be galo gardi trinta pievagrybių sriuba.
Ingredientai
- Pievagrybiai 400 g
- Sultinys 500 ml
- Svogūnas 1 vnt
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Sviestas 20 g
- Petražolės Pagal skonį
- Grietinėlė 100 ml
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustome ir pakepiname su 10 g sviesto.
- Puode, kuriame virsime sriubą, išlydome likusį sviestą ir suberiame miltus. Kaitiname, kol masė pasidaro vientisa.
- Į puodą su miltais ir sviestu supilame karštą sultinį, suberiame pakepintus svogūnus su grybais, druską ir pipirus. Nuolatos maišome, kol užvirs.
- Išvirtą sriubą sutriname su blenderiu.
- Prieš patiekdami įpilame grietinėlės ir pabarstome pertražolėmis.
- Skanaus!