Trinta pievagrybių sriuba

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai paprasta, tačiau be galo gardi trinta pievagrybių sriuba.

Ingredientai

  • Pievagrybiai 400 g
  • Sultinys 500 ml
  • Svogūnas 1 vnt
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 20 g
  • Petražolės Pagal skonį
  • Grietinėlė 100 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustome ir pakepiname su 10 g sviesto.
  2. Puode, kuriame virsime sriubą, išlydome likusį sviestą ir suberiame miltus. Kaitiname, kol masė pasidaro vientisa.
  3. Į puodą su miltais ir sviestu supilame karštą sultinį, suberiame pakepintus svogūnus su grybais, druską ir pipirus. Nuolatos maišome, kol užvirs.
  4. Išvirtą sriubą sutriname su blenderiu.
  5. Prieš patiekdami įpilame grietinėlės ir pabarstome pertražolėmis.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai