Trinta moliūgų sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Rudenį mėgaukitės šviežių moliūgų sriuba!
Ingredientai
- Moliūgas 4 stiklinė (-ės)
- Bulvės 1 stiklinė (-ės)
- Daržovių Sultinys 700 ml
- Svogūnas 1 vnt
- Pienas 500 ml
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Citrinos sultys 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Muskatas maltas 1 žiupsnelis
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Eiga
- Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės.
- Sudėkite stambiai supjaustytus moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais pamaišykite.
- Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite muskatu ir pipirais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.
- Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, supilkite į virtuvinį kombainą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą, įmaišykite pieną, užkaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite pagardintą grietine su skrudintos duonos riekele.