Trinta moliūgų sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 17, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Rudenį mėgaukitės šviežių moliūgų sriuba!

Ingredientai

  • Moliūgas 4 stiklinė (-ės)
  • Bulvės 1 stiklinė (-ės)
  • Daržovių Sultinys 700 ml
  • Svogūnas 1 vnt
  • Pienas 500 ml
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinos sultys 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muskatas maltas 1 žiupsnelis
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis

Eiga

  1. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės.
  2. Sudėkite stambiai supjaustytus moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais pamaišykite.
  3. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite muskatu ir pipirais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.
  4. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, supilkite į virtuvinį kombainą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą, įmaišykite pieną, užkaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite pagardintą grietine su skrudintos duonos riekele.

Panašūs receptai