Trinta moliūgų sriuba

Pati skaniausia moliūgų sriuba, kuriai nereikia daug ingredientų. Moliūgų kepimas suteikia sodraus skonio, o grietinėlė - kremiškumo.

Pati skaniausia moliūgų sriuba, kuriai nereikia daug ingredientų. Moliūgų kepimas suteikia sodraus skonio, o grietinėlė - kremiškumo.

Ingredientai

Moliūgas 2 kg
Sultinys 900 ml
Česnako skiltelės 3 vnt
Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Druska, pipirai Pagal skonį
Maltas muskatas Pagal skonį
Grietinėlė 200 ml
  • 1

    Moliūgą nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, išimkite minkštimą su sėklomis ir atsargiai nulupkite arba nupjaukite kietą žievę. Tada moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite ant kepimo skardos. Atšlakstykite aliejumi. Kepkite apie 20-40 min., tol kol moliūgas suminkštės.

  • 2

    Susmulkinkite česnako skilteles. Likus apie 10 min. iki moliūgo kepimo pabaigos užberkite ant moliūgo.

  • 3

    Kol moliūgas kepa, paruoškite sultinį. Sultinio kiekį galite koreguoti, priklausomai nuo norimo sriubos tirštumo.

  • 4

    Iškepusį moliūgą sutrinkite iki vientisis masės ir sudėkite į sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir pakaitinkite, bet neužvirkite.

  • 5

    Prieš tiekiant - supilkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Papildomai galite pagardinti skrudintomis moliūgo sėklomis. Skaunaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Bulvienė su kumpiu 30min
Itališka dešrelių sriuba 1val
Aštri vištienos sriuba 45min
Vegetariška avinžirnių sriuba su ropėmis 30min