Trinta moliūgų sriuba

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Pati skaniausia moliūgų sriuba, kuriai nereikia daug ingredientų. Moliūgų kepimas suteikia sodraus skonio, o grietinėlė - kremiškumo.

Ingredientai

  • Moliūgas 2 kg
  • Sultinys 900 ml
  • Česnako skiltelės 3 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Maltas muskatas Pagal skonį
  • Grietinėlė 200 ml

Eiga

  1. Moliūgą nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, išimkite minkštimą su sėklomis ir atsargiai nulupkite arba nupjaukite kietą žievę. Tada moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite ant kepimo skardos. Atšlakstykite aliejumi. Kepkite apie 20-40 min., tol kol moliūgas suminkštės.
  2. Susmulkinkite česnako skilteles. Likus apie 10 min. iki moliūgo kepimo pabaigos užberkite ant moliūgo.
  3. Kol moliūgas kepa, paruoškite sultinį. Sultinio kiekį galite koreguoti, priklausomai nuo norimo sriubos tirštumo.
  4. Iškepusį moliūgą sutrinkite iki vientisis masės ir sudėkite į sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
  5. Prieš tiekiant - supilkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Papildomai galite pagardinti skrudintomis moliūgo sėklomis. Skaunaus!

Panašūs receptai