Trinta grybų sriuba

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Tiršta ir kreminės tekstūros sriuba, kuri kvepia rudeniniu mišku.

Ingredientai

  • Džiovinti baravykai 15 g
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Vidutinis svogūnas (susmulkintas) 1 vnt
  • Poras (naudokite tik baltą ir šviežiai žalsvą dalis, perpjaukite išilgai, gerai išvalykite ir susmul 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Česnako skiltelės (sutrintos) 2 vnt
  • Pievagrybiai, supjaustyti 675 g
  • Ryžiai 60 g
  • Vandens arba daržovių / vištienos sultinio 1 l
  • Lauro lapai, čiobrelio šakelės, petražolės 2 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Actas 1 šaukštas (-ai)
  • Pienas arba papildomas sultinys 100 ml

Eiga

  1. Baravykus sudėkite į indą ir užpilkyte dviem stiklinėm verdančio vandens. Palikite užmerktus 30 min.
  2. Baravykus nukoškite, jų vandenį pasilikite. Taip pat išspauskite vandenį iš pačių grybų. Grybus atidėkite į šalį, o jų vandenį pamatuokite ir sumaišykite su sultiniu, kad iš viso gautųsi 1400 ml skysčio.
  3. Pakaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, sudėkite svogūnus, porus ir žiupsnelį druskos. Kepkite, vis pamaišant, apie 5-8 min., kol suminkštėja. Sudėkite česnakus, dar druskos ir pakepkite apie 30 s, kol pakvimpa česnaku. Sudėkite užmerktus baravykus ir šviežius pievagrybius. Kepkite apie 3-5 min., kol išsiskirs grybų kvapas.
  4. Puode sudėkite ryžius, 2 žingsnyje paruoštą sultinį, sojos padažą, druskos pagal skonį ir prieskonines žoleles. Užvirkite, uždenkite ir virkite apie 45 min. Po to išimkite prieskonius (lauro lapus, čiobrelį, petražoles)
  5. Dalimis sutrinkite sriubą - sultinį ir grybų mišinį, kol viskas taps vienos konsistencijos. Viską supilkite atgal į puodą, įpilkite apie 1-2 šaukštus acto (skonio paryškinimui, neprivaloma), pagardinkite maltais pipirais, pagal skonį priskieskite papildomu sultiniu arba pienu. Viską pašildykite. Jeigu mėgstate skystesnę sriubą, skoniui palaikyti įsidėkite daugiau druskos, pipirų. Serviruokite stiklinėse arba sriubos induose, puoškite petražolių lapeliais.

Panašūs receptai