Traškios bulvės padaže

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Patatas bravas – tai tradicinis ispanų užkandis (tapas), populiarus tiek dideliuose miestuose, tiek mažuose kaimeliuose. Kiekvienas baras ir kavinukė turi savo receptą, kurį laiko pačiu geriausiu!

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Bulvės 4 vnt
  • Svogūnas 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Paprika 1 šaukštas (-ai)
  • Kmynai Pagal skonį
  • Pomidorų padažas Pagal skonį
  • Majonezas Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Alyvuogės 1 stiklinė (-ės)
  • Tabasco 1 vnt

Eiga

  1. Keptuvėje and vidutinės ugnies įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūną ir česnaką ir apkepkite, kad svogūnas suminkštėtų. Išjunkite ugnį ir suberkite papriką, Tabasco padažą ir kmynus, nuolat maišydami. Supilkite į dubenį ir sudėkite pomidorų padažą ir majonezą. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Atidėkite.
  2. Užberkite ant bulvių truputį druskos su pipirais. Didelėje keptuvėje, retkarčiais pamaišydami, virkite bulves alyvuogių aliejuje, kol jos bus auksinės spalvos. Išimkite bulves, nuvarvinkite perteklinius riebalus, patikrinkite prieskonius, ir, jei reikia, pridėkite druskos. Atidėkite.
  3. Bulves su padažu sumaišykite prieš pat patiekdami, kad bulvės išliktų traškios.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!