Traškios bulvės orkaitėje
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Skanios traškios bulvės, tiks prie daugelio patiekalų.
Ingredientai
- Bulvės 7 vnt
- Česnakai 6 stiklinė (-ės)
- Alyvogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Sviestas 80 g
- Petražolės, druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku. Sviestą ištirpiname puode ar mikrobanginėje.
- Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.
- Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų tarpusavyje. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.
- Sutriname 3 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražolėmis tada iškeptas bulves sudedam i duobenį ir išmaišome, kad viskas apsidengtų.
- Kepti jau įkaitintoje orkaitėje apie 220 laipsnių.
- Skanaus!