Traškios bulvės orkaitėje

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Skanios trakios bulvės, tiks prie daugelio patiekalų.

Ingredientai

  • Bulvės 7 vnt
  • Česnakai 6 stiklinė (-ės)
  • Alyvogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 80 g
  • Petražolės, druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku. Sviestą ištirpiname puode ar mikrobanginėje.
  2. Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.
  3. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų tarpusavyje. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.
  4. Sutriname 3 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražolėmis tada iškeptas bulves sudedam i duobenį ir išmaišome, kad viskas apsidengtų.
  5. Kepti jau įkaitintoje orkaitėje apie 220 laipsnių.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai