Traškios antienos salotos su gardžiais skrebučiais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Šis nesudėtingas receptas leis jums paskanauti traškios, burnoje tirpstančios antienos.

Ingredientai

  • Antiena 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį
  • Paukštienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Rozmarinas 2 vnt
  • Cikorija 1 vnt
  • Mėta Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Ištrintą antį aliejumi, druska, pipirais ir paukštienos prieskoniais kepkite tris su puse valandos.
  2. Džiovintas vyšnias įdėkite į verdantį vandenį ir išbrinkinkite.
  3. Praėjus trims su puse valandos ištraukite antį iš orkaitės. Dalį išbėgusių riebalų supilkite į puodelį. Smulkiai supjaustykite česnaką, rozmarino šakeles ir suberkite viską į anties riebalus.
  4. Supjaustykite ciabattą gabalėliais. Juos pamirkykite anties riebaluose. Ant viršaus sudėkite išmirkytas vyšnias.
  5. Duoną sudėkite ant skardos ir kepkite orkaitėje, kol viršutinė pusė įgaus auksinį atspalvį.
  6. Nulupkite klementinus. Du supjaustykite gabalėliais, o iš trijų išspauskite sultis. Viską supilkite į vidutinio didumo puodą. Į sultis įpilkite 4 arbatinius šaukštelius saldaus itališko acto, pagal skonį įberkite pipirų bei druskos. Neišsigąskite, padažo skonis turi būti rūgštus.
  7. Susmulkinkite cikorijas ir likusį klementiną. Viską sudėkite į salotinę.
  8. Nuo anties nuimkite traškią odelę. Ją susmulkinkite ir uždėkite ant ciabattos skrebučio neapkepusios pusės. Viską grąžinkite į orkaitę.
  9. Kol skrebučiai kepa, atskirkite anties mėsą nuo kaulų ir supjaustykite. Nieko nelaukdami mėsą pašlakstykite padažu, kad ji neišdžiūtų.
  10. Kai skrebučiai su antienos odele paskrus, juos ištraukite. Sudėkite antieną į salotinę. Užpilkite padažo ir viską sumaišykite. Salotų viršų dekoruokite mėtų lapeliais. Šalia lėkštelėje padėkite skrebučių. Skanaus!

Panašūs receptai