Traškios antienos salotos su gardžiais skrebučiais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Šis nesudėtingas receptas leis jums paskanauti traškios, burnoje tirpstančios antienos.
Ingredientai
- Antiena 1 vnt
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Paukštienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Rozmarinas 2 vnt
- Cikorija 1 vnt
- Mėta Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Ištrintą antį aliejumi, druska, pipirais ir paukštienos prieskoniais kepkite tris su puse valandos.
- Džiovintas vyšnias įdėkite į verdantį vandenį ir išbrinkinkite.
- Praėjus trims su puse valandos ištraukite antį iš orkaitės. Dalį išbėgusių riebalų supilkite į puodelį. Smulkiai supjaustykite česnaką, rozmarino šakeles ir suberkite viską į anties riebalus.
- Supjaustykite ciabattą gabalėliais. Juos pamirkykite anties riebaluose. Ant viršaus sudėkite išmirkytas vyšnias.
- Duoną sudėkite ant skardos ir kepkite orkaitėje, kol viršutinė pusė įgaus auksinį atspalvį.
- Nulupkite klementinus. Du supjaustykite gabalėliais, o iš trijų išspauskite sultis. Viską supilkite į vidutinio didumo puodą. Į sultis įpilkite 4 arbatinius šaukštelius saldaus itališko acto, pagal skonį įberkite pipirų bei druskos. Neišsigąskite, padažo skonis turi būti rūgštus.
- Susmulkinkite cikorijas ir likusį klementiną. Viską sudėkite į salotinę.
- Nuo anties nuimkite traškią odelę. Ją susmulkinkite ir uždėkite ant ciabattos skrebučio neapkepusios pusės. Viską grąžinkite į orkaitę.
- Kol skrebučiai kepa, atskirkite anties mėsą nuo kaulų ir supjaustykite. Nieko nelaukdami mėsą pašlakstykite padažu, kad ji neišdžiūtų.
- Kai skrebučiai su antienos odele paskrus, juos ištraukite. Sudėkite antieną į salotinę. Užpilkite padažo ir viską sumaišykite. Salotų viršų dekoruokite mėtų lapeliais. Šalia lėkštelėje padėkite skrebučių. Skanaus!