Trapūs pyragėliai su šilauogių uogiene
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Ingredientai
- Margarinas 200 g
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Cukraus sirupas Pagal skonį
Eiga
- sumaišomi su kepimo milteliais ir suminkomi su margarinu. Supylus šaltą vandenį tešla minkoma, kol tampa vientisa. Tešla šaldoma šaldytuve suvyniota į polietileno plėvelę ar foliją apie 2-3 val., kol pilnai sukietėja.
- Atvėsusi tešla kočiojama 3-5 mm storio lakštais, kurie rantytu diskiniu peiliu supjaustomi 4 cm dysžio kvadratėliais. Į kvadratėlio vidų dedama po pusę šaukštelio tirštos šilauogių uogienės, po to įpjaunami kvadratėlio kampai ir suformuojamas “malūnėlis”.
- Pyragėliai kepami įkaitintoje iki 240C temperatūros orkaitėje 15-20 min.