Trapus pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Sviestas 125 g
- Cukrus 125 g
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Sviestas 125 g
- Cukrus 125 g
- Miltai 125 g
- Šilauogės Pagal skonį
Eiga
- Į suminkštintą (gerai išsuktą) sviestą suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus, viskas gerai išsukama.
- Po to įmušami kiaušiniai, suberiami su kepimo milteliais sumaišyti miltai, tešla gerai išminkoma ir sudedama ant sviestu išteptos ir džiūvėsėliais pabarstytos skardos.
- Pagrindas kepamas iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Ant apkepusio pagrindo suberiamos nuplautos ir nudžiovintos šilauogės, o ant jų sutrupinami atskirai iš 125 g atšaldyto sviesto , 125 g cukraus ir 125 g miltų suminkyti trapios tešlos trupiniai.
- Pyragas dar kepamas įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.