Trapus obuolių pyragas su varške
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Trapus obuolių pyragas su varške.
Ingredientai
- Miltai 2.5 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1.5 stiklinė (-ės)
- Sviestas 200 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Varškė 350 g
- Citrinų sultys 1 vnt
- Grietinė 200 g
- Obuoliai 9 vnt
Eiga
- Į indą berkite miltus, cukrų (1 stiklinę), kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada dėkite sviestą ir su šakute maigykite kol pasidarys vienodi trupiniai. Į skardą, kurioje kepsite pyragą sudėkite 3/4 tešlos.Kitą dalį kol kas atidėkite.
- Kitame inde ruošite įdarą, taigi suplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus, įpilkite citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles, grietinę, varškę ir gerai išmaišykite.
- Gautą įdaro masę pilkite į skardą kurioje yra paskirstyta tešla.
- Nulupkite obuolius, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Gabaliukus paskirstykite ant įdaro masės po lygiai visur.
- Ant pyrago tešlos išbarstykite likusią tešlos dalį.
- Dėkite pyragą į iš anksto įkaitiną orkaitę iki 200laipsnių ir kepkite apie 35min.