Tradicinis obuolių pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paprastas bet ypatingai skanus ir lengvai paruošiamas obuolių pyragas.

Ingredientai

  • Obuoliai 6 vnt
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Sviestas 150 g
  • Pienas Pagal skonį
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Obuolius nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais.
  2. Obuolių gabalėlius kaitiname puode su cukrumi (pagardinimui galima įberti žiubsnelį vanilinio cukraus), cinamonu ir 50g sviesto. Obuoliams šiek tiek suminkštėjus, bet jokiu būdu nevirtus koše, išdeliojame juos ant sviestu teptos skardos.
  3. Tešlos gaminimas: Miltus maišome su lydytu sviestu bei kiaušiniais ir po truputį pilame pieną. Galiausiai įberiame kepimo miltelius. Tešla turi gautis pakankamai tiršta,
  4. Tešlą paskirstome tolygiai ant obuoliukų ir šauname į orkaitę. Kepame 40min 180 laipsnių temperatūroje. Tikriname kas 20 minučių ar iškepė pyragas įsmeigdami medinį pagaliuką į tešlą, jei pagaliukas aplimpa tešla, kepame toliau, jei ne, vadinasi, pyragas jau iškepė.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!