Tradicinis kiaulienos šašlykas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Puikaus skonio trandicinis kiaulienos sprandinės šašlykas su actu ir žalumynais. Ech, kaip skanu!

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 1 kg
  • Vanduo 100 ml
  • Obuolių actas 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirų mišinys Pagal skonį
  • Lauro lapeliai 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Čiobreliai Pagal skonį
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Rozmarinas Pagal skonį
  • Druska 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Paruošiame marinatą: į dubenį supilame vandenį ir actą, suberiame cukrų, druską, pipirus, lauro lapus, čiobrelius ir kitus žalumynus, grežinėliais supjaustytą svogūną.
  2. Smulkiai supjaustome kiaulienos sprandinę.
  3. Supjaustytą mėsą įtriname jau paruoštu marinatu. Uždengiame lėkšte, kad prislėgtų.
  4. Paliekame mėsą marinuotis per naktį. Kitą dieną skaniai išsikepame.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai