Tradicinis kiaulienos šašlykas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Puikaus skonio trandicinis kiaulienos sprandinės šašlykas su actu ir žalumynais. Ech, kaip skanu!
Ingredientai
- Kiaulienos sprandinė 1 kg
- Vanduo 100 ml
- Obuolių actas 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirų mišinys Pagal skonį
- Lauro lapeliai 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Čiobreliai Pagal skonį
- Bazilikas Pagal skonį
- Rozmarinas Pagal skonį
- Druska 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Paruošiame marinatą: į dubenį supilame vandenį ir actą, suberiame cukrų, druską, pipirus, lauro lapus, čiobrelius ir kitus žalumynus, grežinėliais supjaustytą svogūną.
- Smulkiai supjaustome kiaulienos sprandinę.
- Supjaustytą mėsą įtriname jau paruoštu marinatu. Uždengiame lėkšte, kad prislėgtų.
- Paliekame mėsą marinuotis per naktį. Kitą dieną skaniai išsikepame.
- Skanaus:)