Tradicinis jautienos troškinys
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 3, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Puikus gardaus jautienos troškinio receptas.
Ingredientai
- Jautiena 500 g
- Svogūnas 1 vnt
- Morka 1 vnt
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Pomidorų padažas 1 šaukštas (-ai)
- Grietinė 1 šaukštas (-ai)
- Lauro lapai 1 vnt
- Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Jautieną supjaustome kubeliais, lengvai apkepiname, sudedame pjaustytą svogūną, sutarkuotą morką, įpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname. Kai mėsa bus minkšta, įdedame druskos ir lauro lapą. Mėsos troškinimas užtuks apie 1 h.
- Į stiklinę šilto vandens įdedame miltų ir išmaišome, kad nebūtų gumuliukų, tada supilame į troškinį.
- Troškinys pradės tirštėti. Jei troškinys pasirodys per tirštas, galite į jį įpilti šiek tiek šilto vandens.
- Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir išmaišome.
- Patiekiame su bulvėmis arba ryžiais.
- Skanaus:)