Tortas “tinginys” su džiovintomis šilauogėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Tortas “tinginys” su džiovintomis šilauogėmis.
Ingredientai
- Sausainiai 2 pakuotė (-ės)
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Citrina Pagal skonį
- Riešutų sviestas 100 g
- Kava 1 stiklinė (-ės)
- Šilauogės 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Sutrupinti sausainiai, sukapoti riešutai ir nuplautos bei nusausintos džiovintos šilauogės suberiamos į dubenį, viskas apšlakstoma stipria kava.
- Kondensuoto pieno skardinė 1 val verdama ant nestiprios liepsnos, po to atvėsinama, keletą kartų pakeičiant šaltą vandenį.
- Atvėsęs kondensuotas pienas supilamas ant susmulkintų produktų.
- Viskas gerai išmaišoma ir sudedama į norimos formos indą, išklotą kepimo popieriumi.
- Torto paviršius puošiamas sausainiais ir džiovintomis šilauogėmis.
- Pagamintas tortas 3-4 val palaikomas vėsioje patalpoje ar šaldytuve.
- Pateikiamas suraikytas riekelėmis.