Tortas Voveraitė
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Paprastas, bet labai skanus torto receptas
Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Pienas 8 šaukštas (-ai)
- Aliejus 8 šaukštas (-ai)
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai Pagal skonį
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Sviestas 200 g
- Lazdyno riešutai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, sodą. Viską gerai išmaišyti. Po truputį berti miltus, minkyti, kol tešla nelips prie rankų ir bus sunku įspausti pirštu. Tešlą padalinti į 5 vienodas dalis, suformuoti rutuliukus ir 2 val. pastatyti į šaldytuvą.Išimtą iš šaldytuvo tešlą po vieną rutuliuką sutarkuoti burokine tarka, kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol trupiniai paruduos. Iškeptus trupinius sulaužyti, jei sulipo kepimo metu, sumaišyti su kremu, sudėti į formą, gerai suspausti. Užpilti šokoladiniu glajumi, apibarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
- Kremui: kondensuoto pieno indelį pavirti 30 min. Kai atauš, sumaišyti su tirpintu sviestu.