Tom Yum sriuba su krevetėmis

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Kario pasta - svarbus ingredientas Indijos ir Tailando virtuvių patiekaluose. Dalinamės tailandietiškos Tom Yum sriubos receptu su krevetėmis, čili pipirais ir intensyvų skonį suteikiančia raudono kario pasta. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Šaldytos krevetės 100 g
  • Čili pipiras 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Imbieras 20 g
  • Salieras 50 g
  • Kokoso pienas 100 ml
  • Daržovių Sultinys 1 kubelis (-iai)
  • Raudonojo kario pasta 1 šaukštas (-ai)
  • Žalios citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Ryžių vermišeliai 100 g
  • Pievagrybiai 5 vnt
  • Malta ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Žuvies padažas 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname krevetes, tada dedame smulkintą česnaką, imbierą, salierą, pievagrybius.
  2. Puode užverdame vandenį su sultiniu, dedame raudonąją kario pastą, keptuvės turinį ir vermišelius. Verdame dar kelias minutes, neperverdame. Jei norime aštriau dedame kelis gabaliukus čili pipiro.
  3. Pilame kokoso pieną ir likusius prieskonius.

Panašūs receptai