Tiršta pupelių, kopūstų ir moliūgų sriuba
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tiršta pupelių, kopūstų ir moliūgų sriuba
Ingredientai
- Pupelės 200 g
- Kopūstai 400 g
- Moliūgai 300 g
- Konservuoti pomidorai 400 g
- Svogūnas 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Salierai 1 vnt
- Šalavijas 2 vnt
- Česnakų skiltelės 4 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Prieskoniai Pagal skonį
- Rozmarinas 1 vnt
- Aliejus Pagal skonį
- Tarkuotas sūris Pagal skonį
Eiga
- Dideliame, geriausia sunkiame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Suberkite svogūnus ir pakepinkite kelias minutes kol jie suminkštės. Tuomet sudėkite morkas, salierą, šalaviją ir maišydami kepinkite apie penkias minutes. Berkite pusę česnako ir kepinkite apie minutę. Tuomet dėkite tarkuotą kopūstą, pabarstykite druska ir nuolat maišydami kepinkite apie 10 min.
- Nusunkite išmirkytas pupeles, jas, moliūgą, prieskonines žoleles berkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad visos daržovės būtų apsemtos, o vandens virš jų būtų apie 5 cm. Užvirinkite, įberkite druskos pagal skonį ir sumažinę ugnį sriubą virkite apie 1, 5 – 2 val., kol pupelės suminkštės. Jei naudojate mažas pupeles, jas ragauti pradėkite jau po valandos, kad nepervirtumėte.
- Kol sriuba verda, gilioje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, pakepinkite likusį česnaką ir čiobrelius bei supilkite konservuotus pomidorus. Maišydami virinkite apie 10 – 15 min.
- Pomidorų masę į sriubą supilkite jai likus virti apie 15 – 20 min. Viskam išvirus paragaukite ir jei trūksta dar įberkite druskos, dosniai pabarstykite maltais pipirais. Patiekdami pabarstykite tarkuotu sūriu.