Tiramisu su Japoniška Matcha arbata ir avietėmis

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Kreminis, Japoniškos žaliosios arbatos skonio desertas puikiai tiks subalansuoto skonio mėgėjams, ieškantiems kažko įdomesnio nei klasikinė tiramisu versija, ar tiesiog norintiems nustebinti svečius netikėtu Japonišku poskoniu. Desertas skaniausias sekančią dieną po gaminimo!

Ingredientai

  • Didelių (L) kiaušinių tryniai 3 vnt
  • Cukrus 70 g
  • Marsalos vynas 3 šaukštas (-ai)
  • Maskarponės sūris 250 g
  • Grietinėlė 300 ml
  • Vanduo 1/2 stiklinė (-ės)
  • Matcha arbatos milteliai 18 g
  • Sausainiai piršteliai 24 vnt
  • Avietės Pagal skonį

Eiga

  1. Pasiruošiame visus ingridientus ir reikalingus indus – vidurinio dydžio puodas su vandeniu, karščiui atsparus indas kuris telpa ant puodo (jame plaksime kiaušinio trynius), 2 didesni dubenėliai grietinėliai ir maskarponei, elektrinis plaktuvas, virtuvinis termometras.
  2. Vidutinio dydžio puodą su vandeniu dedame ant mažos ugnies. Karščiui atsparų dubenį dedame ant puodo (taip, kad dugnas neliestų candens) ir įmušame 3 kiaušinių trynius, įpilame Marsalos vyno bei 3 šaukštus cukraus – visą masę plakame elektriniu plaktuvu 10 minučių arba tol, kol masė pasieks 71 laipsnio temperatūrą. Masė atrodys kiek šviesesnė ir įgaus kreminę tekstūrą – svarbu atidžiai stebėti temperatūrą, kad kiaušiniai nepradėtų kepti.
  3. Kai kiaušinių masė pasiekia 71 laipsnį, greitai nukeliame dubenį nuo šilumos ir dedame į kriauklę su šaltu vandeniu. Paliekame minutei kol masė atvės.
  4. Į kitą dubenį dedame kamabrio temperatūros maskarponės sūrį, jį suminkštinti padės pamaišymas šaukštu, o į maskarponę pilame atvėsusią kiaušinių masę ir viską išmaišome.
  5. Kitame dubenėlyje išplakame grietinėlę su likusiu cukrumi iki purios konsistencijos ir dedame į maskarponės ir kiaušinių masę, viską išmaišome.
  6. Matcha arbatai paruošti sumaišome 9g žaliosios arbatos miltelių su karštu (80 laipsnių) vandeniu ir šiek tiek paplakame kol milteliai ištirpsta.
  7. Vieną po kito trumpam pamirkome sausainius į Matchą ir dedame į norimą indą vienu sluoksniu.
  8. Ant sausainių pagrindo dedame ploną sluoksnį paruošto kremo su maskarpone. Ant viršaus antras (ar keli – kiek norisi) sluoksnis sausainių, ir vėl sluoksnis kremo.
  9. Viršutinį sluoksnį kremo pabarstome Matcha milteliais ir dekoruojame avietėmis (jei valgysite tik kitą dieną – dekoruokite prieš valgymą, kad Matcha milteliai nesudrėktų kol tiramisu lauks šaldytuve).

Panašūs receptai