Tiramisu su avietėmis

#desertai #desertųreceptai #gimtadieniopatiekalai #itališkipatiekalai #naujametiniaipatiekalai #sausainiai #Šv.valentinod.receptai #velykųpatiekalai
Šis tiramisu desertas yra tiesiog tobulas - visų pirma, jis tobulo skonio, o antra, taip gražiai atrodo, kad jau bežiūrint į jį norisi greičiau ragauti.
Ingredientai
- Maskarponė 250 g
- Tiramisu piršteliai 6 vnt
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė 30 ml
- Espreso kava 40 ml
- Avietės 1 stiklinė (-ės)
- Kakavos milteliai Pagal skonį
Eiga
- Paruošiame stiprios kavos puodelį (galime įpilti brendžio, jeigu mėgstate).
- Kiaušinio trynius išsukame su cukrumi, įdedame maskarponę, grietinėlę ir vanilės ekstraktą.
- Kiekvieną lazdelę apipilame kava, maišyta su brendžiu (vienai lazdelei reikia maždaug dviejų šaukštų kavos su brendžiu).
- Kai visos lazdelės paruoštos, dedame sluoksniais sausainius, maskarponę ir avietes, vis apibarstydami kakava. Kakavą šiek tiek patriname, kad neliktų gumulėlių. Viršutiniajam sluoksniui taip pat paliekame kakavos.
- Geriausia būtų viską palaikyti šaldytuve per naktį, tačiau jei nėra galimybės, užteks ir 1-2 val. šaldytuve.
- Skanaus:)