Tiramisu su avietėmis

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Šis tiramisu desertas yra tiesiog tobulas - visų pirma, jis tobulo skonio, o antra, taip gražiai atrodo, kad jau bežiūrint į jį norisi greičiau ragauti. 

Ingredientai

  • Maskarponė 250 g
  • Tiramisu piršteliai 6 vnt
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinėlė 30 ml
  • Espreso kava 40 ml
  • Avietės 1 stiklinė (-ės)
  • Kakavos milteliai Pagal skonį

Eiga

  1. Paruošiame stiprios kavos puodelį (galime įpilti brendžio, jeigu mėgstate).
  2. Kiaušinio trynius išsukame su cukrumi, įdedame maskarponę, grietinėlę ir vanilės ekstraktą.
  3. Kiekvieną lazdelę apipilame kava, maišyta su brendžiu (vienai lazdelei reikia maždaug dviejų šaukštų kavos su brendžiu).
  4. Kai visos lazdelės paruoštos, dedame sluoksniais sausainius, maskarponę ir avietes, vis apibarstydami kakava. Kakavą šiek tiek patriname, kad neliktų gumulėlių. Viršutiniajam sluoksniui taip pat paliekame kakavos.
  5. Geriausia būtų viską palaikyti šaldytuve per naktį, tačiau jei nėra galimybės, užteks ir 1-2 val. šaldytuve.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai