Tiramisu
#biskvitas #desertai #desertųreceptai #gimtadieniopatiekalai #itališkipatiekalai #kalėdųpatiekalai #naujametiniaipatiekalai #velykųpatiekalai
Karališkasis itališkas desertas tiramisu nepalieka abejingo nei vieno.
Ingredientai
- Maskarponė 500 g
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Kiaušinio baltymas 2 vnt
- Cukrus 5 šaukštas (-ai)
- Kava 300 ml
- Romas 50 ml
- Biskvitiniai sausainiai 400 g
- Kakava Pagal skonį
Eiga
- Paruošiame stiprios kavos puodelį ir į jį supilame romą.
- Kiaušinio trynius išsukame su cukrumi iki baltumo, įdedame maskarponę ir išsukame dar.
- Atskirame inde išsukame baltymus iki standumo.
- Baltymų masę sumaišome su maskarponės ir trynių mase.
- Pasiruošiame indą, kuriame ketiname ruošti tiramisu. Kiekvieną lazdelę pamerkiame į kavą, sumaišytą su romu, ir klojame vieną sluoksnį sausainių pasiruoštame inde.
- Tuomet dedame ant sudėtų sausainių sluoksnio maskarponės kremo sluoksnį ir pabarstome kakava (galime naudoti sietelį). Dabar dedame antrą lazdelių sluoksnį: vėl kiekvieną lazdelę pamerkiame į kavą, dedame į indą, vėl dedame maskarponės masės sluoksnį ir vėl pabarstome kakava. Taip kartojame, kol nesibaigs sausainiai ir maskarponės kremas. Paskutinis sluoksnis pabaigiamas maskarponės kremu ir kakava.
- Geriausia būtų viską palaikyti šaldytuve per naktį, tačiau jei nėra galimybės, bus gerai ir kokios 4 val. šaldytuve, o jei visai paskutinę akimirką darote - bent valandą palaikykite šaldiklyje.
- Skanaus:)