Tiramisu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Karališkasis itališkas desertas tiramisu nepalieka abejingo nei vieno.

Ingredientai

  • Maskarponė 500 g
  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Kiaušinio baltymas 2 vnt
  • Cukrus 5 šaukštas (-ai)
  • Kava 300 ml
  • Romas 50 ml
  • Biskvitiniai sausainiai 400 g
  • Kakava Pagal skonį

Eiga

  1. Paruošiame stiprios kavos puodelį ir į jį supilame romą.
  2. Kiaušinio trynius išsukame su cukrumi iki baltumo, įdedame maskarponę ir išsukame dar.
  3. Atskirame inde išsukame baltymus iki standumo.
  4. Baltymų masę sumaišome su maskarponės ir trynių mase.
  5. Pasiruošiame indą, kuriame ketiname ruošti tiramisu. Kiekvieną lazdelę pamerkiame į kavą, sumaišytą su romu, ir klojame vieną sluoksnį sausainių pasiruoštame inde.
  6. Tuomet dedame ant sudėtų sausainių sluoksnio maskarponės kremo sluoksnį ir pabarstome kakava (galime naudoti sietelį). Dabar dedame antrą lazdelių sluoksnį: vėl kiekvieną lazdelę pamerkiame į kavą, dedame į indą, vėl dedame maskarponės masės sluoksnį ir vėl pabarstome kakava. Taip kartojame, kol nesibaigs sausainiai ir maskarponės kremas. Paskutinis sluoksnis pabaigiamas maskarponės kremu ir kakava.
  7. Geriausia būtų viską palaikyti šaldytuve per naktį, tačiau jei nėra galimybės, bus gerai ir kokios 4 val. šaldytuve, o jei visai paskutinę akimirką darote - bent valandą palaikykite šaldiklyje.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai