Tinginių lazanija

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Greitai paruošiama lazanija. 

Ingredientai

  • Lazanijos lakštai 10 vnt
  • Fermentinis sūris 150 g
  • Kumpis 150 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 40 g
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Muškato riešutas 1 vnt

Eiga

  1. Raudonam padažui: 150 g kumpio 1 didelis svogūnas 1 morka 2 šaukštai pomidorų padažo (Kėdainių) Šiek tiek vandens, kad padažas būtų skystokas (gal apie pusę stiklinės) aliejus kepimui druskos, pipirų, prieskonių Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną, įdedam smulkiai sutarkuotą morką, kai suminkštės sudedam kumpį, supjaustytą kubeliais, pomidorų padažą, vandenį, pakaitinam. Beriam druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių. Aš naudojau santa marios viduržemio jūros žolelių mišinį,
  2. Baltam padažui 40 g sviesto 1 šaukštas miltų 2 stiklinės pieno druskos, pipirų, tarkuoto muškato riešuto Sviestą tirpdome prikaistuvyje ir suberiam į jį miltus. Šiek tiek maišydami pakaitinam. Tadapo truputį pilam pieną visąlaik maišydami. Beriam druską, pipirus, muškato riešutą. Užviręs padažas turėtų sutirštėti, bet nedaug - manasis buvo tikrai skystokas. Mat visas skystis po to susigeria į sausus lazanijos lakštus. Kepimo inde "surenkame" lazaniją. Indo dugną ištepiau alyvų aliejumi, tada padėjau 2 lakštus lazanijos. Ant jos užpyliau trečdalį balto padažo, pabėriau trečdalį sūrio. Ant jo dėjau dar du lazanijos lakštus, uždėjau pusę raudono padažo, tada vėl: lakštai-baltas padažas+sūris-lakštai-raudonas padažas-lakštai. Ant paskutinių lakštų pilame baltą padažą ir beriame sūrį, kuris kepdamas apskrus.

Panašūs receptai