Tinginio lazanija

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Greitai paruošiama lazanija tinginiams:) 

Ingredientai

  • Faršas 500 g
  • Svogūnas 500 g
  • Pomidorai 3 vnt
  • Grybai 300 g
  • Tarkuotas sūris 250 g
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 6 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Kvapieji pipirai Pagal skonį
  • Lavašas Pagal skonį

Eiga

  1. Paruoškime padažą: pieną pašildykime. Kitame inde išlydykime sviestą, į jį įmaišykime miltus. Kai miltai taps gelsvi, pamažu pilame pieną ir maišome iki tol, kol neliks gumuliukų. Padažą užviriname ir dar porą minučių paverdame ant silpnos ugnies. Įberiame pipirų ir druskos (pagal skonį).
  2. Paruošiame įdarą. Nulupame svogūnus ir susmulkiname, padaliname į tris dalis. 3–4 minutes pakepiname faršą su 1 svogūnų dalimi, pagardiname prieskoniais. Smulkiai supjaustome pomidorus ir pakepiname su kita svogūnų dalimi. Sumaišome su kapotais žalumynais ir prieskoniais. Su paskutine svogūnų dalimi apkepiname susmulkintus grybus ir taip pat pagardiname prieskoniais.
  3. Lazanija. Kepimo formą ištepame sviestu ir į ją dedame sluoksniais: lavašą, pirmą įdarą ir trečdalį padažo; lavašą, antrą įdarą ir vėl trečdalį padažo; lavašą, trečią įdarą, likusį padažą. Viršų užberiame tarkuotu sūriu ir pašauname į vidutinio kaitrumo orkaitę 20-čiai minučių. Šios lazanijos privalumas: ji skani ir karšta, ir šalta.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai